SAFe – Scrum – Retrospective

Sprint 2 er nu vel afsluttet og teamet fortsætter sin transformation fra gammel vandfaldsmodel mod ny agil udviklingsmodel med Scrum og SAFe som framework.

Billedet er fra teamets Sprint Retrospective efter den netop afsluttede sprint, der blev afviklet ved at give hver deltager mulighed for at tale om et spørgsmål eller emne, som man følte for, ved at vælge blandt cirka 30 åbne spørgsmål, der lå fordelt på gulvet. 

En anderledes retrospective, der bestemt også gav en anderledes snak.

Vores tidligere Burn Down Chart har ikke været prangende, men denne gang lykkedes det os at ramme tæt på 90% af de kommittede User Stories.

Et specielt et flot resultat, når man ved at sprinten bl.a. har budt på en del mere Backlog Refining end oprindeligt planlagt, for at undgå samme sejtrækkende planning, som vi oplevede ved sidste Sprint Planning.

Et kort retrospective umiddelbart efter Sprint Planning havde opbakning til et endnu større forarbejde/refining af Product Backlog undervejs i sprinten samt en stadig mere konsekvent eksekvering af selv Sprint Planning mødet, for at holde indhold og mødelængde i skarpt fokus.

Begge gode initiativer og lære, som jeg glæder mig til at hjælpe med at implementere.

Skriv et svar